09 gruodžio, 2009

Du angelai

Du keliaujantys angelai sustojo pernakvoti turtingos seimos namuose. Seima buvo gana siurksti ir atsisake juos priimti nakvoti sveciu kambaryje. Vietoj to angelams buvo duotas plotelis saltame rusyje.
Kai ant kietu grindu jie pasiklojo gultus, vyresnis angelas pamate sienoje skyle ir ja uztaise.
Kita ryta jaunesnysis paklause, kodel, vyresnis atsake: "Ne visada yra taip,kaip atrodo.

Kita nakti pora apsilanke labai neturtingo, bet paslaugaus ukininko ir jo zmonos namuose. Malonus zmones pasidalino trupuciu tureto maisto ir leido angelams miegoti ju lovoje, kad galetu tinkamai pailseti.
Kita ryta, tik pakilus saulei, angelai rado ukininka ir jo zmona skaudziai verkiancius. Vienintele karve, kurios pienas buvo vienintelis ju pragyvenimo saltinis, gulejo lauke negyva.

Nutolus nuo tu namu, jaunesnysis angelas pradejo klausineti vyresniojo, kodel jis leido, kad taip atsitiktu:
"Juk pirmasis zmogus turejo viska, o tu jam dar padejai. Antroji gi seima turejo labai mazai, bet noriai su mumis pasidalino, o tu leidai ju karvei numirti?!"
"Ne visada yra kaip atrodo", - atsake vyresnysis, -"kai mes nakvojome rusyje, as pastebejau, kad toje sienoje buvo lobis. Kadangi seimininkas buvo didelis gobsuolis ir nenorejo su mumis dalintis savo sekme, as uztaisiau skyle tam, kad jis lobio nerastu.
Kuomet mes miegojome ukininko lovoje, mirties angelas atejo jo zmonos. Vietoj jos jam pasiuliau karve. Ne visada yra taip, kaip atrodo".

Kartais butent taip buna, kuomet kai kurie dalykai neissisprendzia, kaip, pagal musu nuomone, turetu.
Jei pasitiki Dievu, privalai tiketi, kad kiekvienas rezultatas yra tavo naudai.
To gali kai kuri laika nezinoti...

Komentarų nėra: